Why is the number of operators per shift multiplied by approximately 4.5 to obtain the total number of operators required to run the plant

0 thoughts on “Why is the number of operators per shift multiplied by approximately 4.5 to obtain the total number of operators required to run the plant”

I believe you meant “why is the number of shifts multiplied by approximately 4.5 to obtain the total number of operators required to run the plant”

Answer and Explanation:

There are 3 shifts per day, 49 weeks per year and 5 shifts per operator per week

To get total number of operators required to run the plant, we multiply number of shifts in a year by number if operators per shift.

49 weeks×5 shifts= 245 shifts per operator per year

365×3 shifts= 1095 shifts per year

1095/245=4.5 operators per shift

total number of operators required to run the plant(per day) = 4.5×3= 13.5 approximately 14

total number of operators required to run the plant(per year) =4.5×1095=4927.5 approximately 4928

I believe you meant “why is the number of shifts multiplied by approximately 4.5 to obtain the total number of operators required to run the plant”

Answer and Explanation:

There are 3 shifts per day, 49 weeks per year and 5 shifts per operator per week

To get total number of operators required to run the plant, we multiply number of shifts in a year by number if operators per shift.

49 weeks×5 shifts= 245 shifts per operator per year

365×3 shifts= 1095 shifts per year

1095/245=4.5 operators per shift

total number of operators required to run the plant(per day) = 4.5×3= 13.5 approximately 14

total number of operators required to run the plant(per year) =4.5×1095=4927.5 approximately 4928