Lindsey started biking to the park traveling 15 mph, after some time the bike got a flat so Lindsey walked the rest of the way, traveling 4

Question

Lindsey started biking to the park traveling 15 mph, after some time the bike got a flat so Lindsey walked the rest of the way, traveling 4 mph. If the total trip to the park took 5 hours and it was 53 miles away, how long did Lindsey travel at each speed

in progress 0
Ngọc Diệp 2 months 2021-09-05T16:22:02+00:00 1 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-09-05T16:23:56+00:00

    Answer:

    Lindsey biked 45 miles for 3 hours at 15 mph and walked 8 miles for 2 hours at 4 mph.

    Explanation:

    Speed = distance/time

    Let the distance that Lindsey biked through be x miles and the time it took her to bike through that distance be t hours

    Then, the rest of the distance that she walked is (53 – x) miles

    And the time she spent walking that distance = (5 – t) hours

    Her biking speed = 15 mph = 15 miles/hour

    Speed = distance/time

    15 = x/t

    x = 15 t (eqn 1)

    Her walking speed = 4 mph = 4 miles/hour

    4 = (53 – x)/(5 – t)

    53 – x = 4 (5 – t)

    53 – x = 20 – 4t (eqn 2)

    Substitute for X in (eqn 2)

    53 – 15t = 20 – 4t

    15t – 4t = 53 – 20

    11t = 33

    t = 3 hours

    x = 15t = 15 × 3 = 45 miles.

    (53 – x) = 53 – 45 = 8 miles

    (5 – t) = 5 – 3 = 2 hours

    So, it becomes evident that Lindsey biked 45 miles for 3 hours at 15 mph and walked 8 miles for 2 hours at 4 mph.

Leave an answer

Browse

Giải phương trình 1 ẩn: x + 2 - 2(x + 1) = -x . Hỏi x = ? ( )