You have a summer job that pays time and a half for overtime. That means if you work more than 40 hours in a week, your hour

You have a summer job that pays time and a half for overtime. That means if you work
more than 40 hours in a week, your hourly wage for the extra hours is 1.5 times your
rate of $12 per hour.
How much will you get paid if you work 47 hours?

1 thought on “You have a summer job that pays time and a half for overtime. That means if you work more than 40 hours in a week, your hour”

  1. You have a summer job that pays time and a half for overtime. That means if you work more than 40 hours in a week, your hourly wage for the extra hours is 1.5 times your rate of $12 per hour.
    If you work for 47 hours you will get paid $606.
    Define overtime. What does overtime pay mean?
    The amount of time spent working past the regular working day is known as overtime. The word is also applied to the compensation for this period of extra time.
    Employees covered by the Act must receive overtime compensation, unless they are exempt, at an overtime rate that is at least time and a half their usual rates of pay for hours worked beyond 40 in a workweek.
    Solution Explained:
    Given,
    Normal rate = $12 per hour
    Overtime rate = 1.5 times more than the normal rate per hour
                           = (15 X 12) / 10 = $18 per hour
    First we will see the normal total pay for 40 hours
    = 40 X 12 = $480
    The overtime pay = 7 X 18 = $126
    Therefore, the pay for 47 hours is = 126 + 480 = $606
    To learn more about overtime, use the link given
    https://brainly.com/question/901346
    #SPJ1

    Reply

Leave a Comment