Sarafina and Katie have between $105 and $420 dollars to spend on jewelry for Christmas presents for their friends. If they buy 7 bracelets

Question

Sarafina and Katie have between $105 and $420 dollars to spend on jewelry for Christmas presents for their friends. If they buy 7 bracelets at $3.25 each and 8 necklaces at $11.75 each, how many pairs of earrings can they buy if they cost $6.15 each?

Set up the compound inequality and solve. YOU MUST SHOW YOUR STEPS TO RECEIVE FULL CREDIT.

in progress 0
Thiên Thanh 3 months 2021-08-21T23:24:50+00:00 1 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-08-21T23:26:16+00:00

    Answer:

    66

    Step-by-step explanation:

    105+420=525   (Total Money)

    7×3.25=22.75   (Cost of all bracelets)

    8×11.74=93.92   (Cost of all necklaces)

    93.92+22.75=116.67   (Cost of all Christmas presents)

    525-116.67=408.33   (Total money – Cost of all Christmas presents)

    408.33/6.15=66.39…   (Amount of necklaces)

    since in real life you can only buy a whole number of things, you would round down 66.39 to 66. I hope this helped!

Leave an answer

Browse

Giải phương trình 1 ẩn: x + 2 - 2(x + 1) = -x . Hỏi x = ? ( )