On a busy saturday a movie theater sells 700 children tickets and 300 adults tickets. They made $7200 in total. If each adult ticket cost $1

Question

On a busy saturday a movie theater sells 700 children tickets and 300 adults tickets. They made $7200 in total. If each adult ticket cost $10 how much each children ticket cost

in progress 0
Doris 4 months 2021-09-05T11:29:03+00:00 2 Answers 1 views 0

Answers ( )

    0
    2021-09-05T11:30:29+00:00

    Answer:

    $6 per child ticket

    Step-by-step explanation:

    Since the adult ticket cost is given, we can multiply that by the amount of adult tickets sold to get the portion of the total money made is adults only.

    300 × 10 = $3000 in adult tickets sold

    7200 – 3000 = $4200 in children tickets sold

    Since we know there were 700 children tickets sold we can divide these amounts to get the cost of a children ticket.

    4200 ÷ 700 = $6 per child ticket

    0
    2021-09-05T11:30:31+00:00

    Answer:

    6 dollars per children ticket.

    Step-by-step explanation:

    Sorry if my explanation doesn’t make much sense or you don’t understand it.

    700x + 300y = 7200

    if, y = 10

    700x + 300(10) = 7200

    700x + 3000 = 7200

            – 3000 = -3000

    700x             = 4200

    700x/700   = 4200/700

    x = 6

Leave an answer

Browse

Giải phương trình 1 ẩn: x + 2 - 2(x + 1) = -x . Hỏi x = ? ( )