Jiyoung spent $82 at Uniqlo on shirts and shorts. She lost the receipt but knows that the shirts are $11 each, and the shorts were $9

Question

Jiyoung spent $82 at Uniqlo on shirts and shorts. She lost the receipt but knows that the shirts are
$11 each, and the shorts were $9 each. If Jiyoung bought 5 shirts, how many shorts did she buy?

in progress 0
Thu Nguyệt 7 months 2021-07-17T15:52:58+00:00 2 Answers 6 views 0

Answers ( )

    0
    2021-07-17T15:54:10+00:00

    Answer:

    Step-by-step explanation:

    Given this information, we can set up an equation

    11x + 9y = 82, where x is the amount of shirts bought, and y is the amount of shorts bought. Since we know she bough 5 shirts, we can replace x with 5

    11 (5) + 9y = 82   Now, we have to find for y.

    Step 1. Simplify

    55+9y=82

    Step 2. Subtract 55 from both sides

    55-55+9y=82-55\\9y=27

    Step 3. Divide both sides by 9

    \frac{9y}{9}=\frac{27}{9}\\y=3

    If y = 3, this means that Jiyoung bought 3 shorts.

    0
    2021-07-17T15:54:47+00:00

    its 3 shorts

    Step-by-step explanation:

    11×5= 55 82-55= 27 27÷9= 3

Leave an answer

Browse

Giải phương trình 1 ẩn: x + 2 - 2(x + 1) = -x . Hỏi x = ? ( )