in a problem from Monday “how many 2.5-inch by 6-inch tiles will fit on a backsplash that is 2.5 feet tall by 8 feet long?” With e

Question

in a problem from Monday “how many 2.5-inch by 6-inch tiles will fit on a backsplash that is 2.5 feet tall by 8 feet long?” With each tile costing $0.80 and a tax rate of 5%, how much change would you get back if you paid with two $100 bills?

in progress 0
Delwyn 1 month 2022-12-24T08:23:52+00:00 1 Answer 0 views 0

Answer ( 1 )

    0
    2022-12-24T08:25:44+00:00
    Answer:
    Step-by-step explanation:
    part 1
    1) convert to inches
        2.5ft * 12 = 30in
        8ft * 12 = 96in
    2) find area of backsplash
        96in * 30in = 2880in^2
    3) find area of each tile
        2.5in * 6in = 15in^2
    4) divide area of backsplash by each tile
        2880 / 15 = 192 tiles
    part 2
    1) find pre-tax cost
        192 * 0.80 = $153.6
    2) find tax
        $153.6 * .05 = $7.68
    3) add tax to total
        $153.6 + $7.68 = $161.28
    4) subtract total from $200
        $200 – $161.28 = $38.72

Leave an answer

Browse

Giải phương trình 1 ẩn: x + 2 - 2(x + 1) = -x . Hỏi x = ? ( )