If you buy 3 shirts, you get 10% discount. If you paid $270 for 6 shirts what is the original price of a T-shirt?

Question

If you buy 3 shirts, you get 10% discount. If you paid $270 for 6 shirts
what is the original price of a T-shirt?

in progress 0
Eirian 2 months 2021-08-25T16:37:06+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-08-25T16:38:22+00:00

    Answer:

    50$

    Step-by-step explanation:

    270/6=45

    10% of 50 is 5

    so 50-5= 45

    0
    2021-08-25T16:39:01+00:00

    First we are gonna divide 270 by 2

    $270 / 2 = $135

    This is the price of 3 T shirts combined.

    Find 10% of 135

    10% of $135 is $13.5

    Subtract the discounted price from the price of the 3 combined T shirt.

    $135 – $13.5 = $121.5

    This is the price of 3 shirts without discount.

    To find the price of 1 T shirt divide $121.5 by 3

    $121.5 / 3 = $40.5

    Therefore the price of 1 T shirt is $40.50

Leave an answer

Browse

Giải phương trình 1 ẩn: x + 2 - 2(x + 1) = -x . Hỏi x = ? ( )