Share

# Annas car uses five liters of fuel per 100km. her father’s car uses seven liters of fuel per 100 km. petrol costs $2 a liter. anna

Question

Annas car uses five liters of fuel per 100km. her father’s car uses seven liters of fuel per 100 km. petrol costs $2 a liter. anna spends less her father on a 500km trip. how much less does she spend?

in progress
0

Math High School
1 month
2022-12-30T20:21:46+00:00
2022-12-30T20:21:46+00:00 2 Answers
0 views
0
## Answers ( 2 )

$20 lessthan her father on the500 km trip.Given:Anna’s car uses 5 Liters per 100 kmAnna’s car: 1 km is travelled by 1 / 20 Liters of petrol. Then 500 km is travelled byAnna’s father car: 1 km is travelled by 7 / 100 Liters of petrol. Then 500 km is travelled byAnna’s cost = $50Anna’s father cost = $70$20 lessthan her father on the500 km trip.unitary method” problemsspends$20less thanher father on the 500 km trip.Costof petrol = $ 2 per LiterlessAnna had spent than her father.unitary method, we get that:Cost= 25 × 2 = $ 50Cost= 35 × 2 = $ 70Differenceincost= $ 70 – $ 50 = $ 20.spends$20less thanher father on the 500 km trip.unitary methodhere: