A notebook costs £1.40, a pen costs 37p , a pencil costs 24p and a sharpener costs 77p. Remi buys 2 pencils, 3 pens, 3 sharpeners and

Question

A notebook costs £1.40, a pen costs 37p , a pencil costs 24p and a sharpener costs 77p.
Remi buys 2 pencils, 3 pens, 3 sharpeners and some notebooks.
He pays with £9 and receives 90p change.
How many notebooks did he buy?

in progress 0
Tài Đức 2 months 2021-08-01T04:07:33+00:00 2 Answers 3 views 0

Answers ( )

    0
    2021-08-01T04:09:23+00:00

    £9 – 90p = £8.10

    2 Pencils = 48p
    3 Pens = £1.11
    3 Sharpeners = £2.31
    All together = £3.90
    £8.10 – £3.90 = £4.20

    £4.20 / £1.40 = 3

    Answer = 3 Notebooks

    0
    2021-08-01T04:09:29+00:00

    Answer:

    Remi bought 3 notebooks

    Step-by-step explanation:

    Let n = number of notebooks.

    2 pencils cost 2 * £0.24 = £0.48

    3 pens cost 3 * £0.37 = £1.11

    3 sharpeners cost 3 * £0.77 = £2.31

    n notebooks cost n * £1.40 = £1.4n

    The total cost is £9 – £0.90 = £8.1

    0.48 + 1.11 + 2.31 + 1.4n = 8.1

    1.4n + 3.9 = 8.1

    1.4n = 4.2

    n = 3

    Answer: Remi bought 3 notebooks.

Leave an answer

Browse

Giải phương trình 1 ẩn: x + 2 - 2(x + 1) = -x . Hỏi x = ? ( )