## A group of 40 workers can do a construction in 16 days. When has elapsed 4 days, 10 workers retired. How many days of delay the construction

Question

A group of 40 workers can do a construction in 16 days. When has elapsed 4 days, 10 workers retired. How many days of delay the construction will be delivered?

in progress 0
7 mins 2021-07-22T19:57:51+00:00 1 Answers 0 views 0

4 days

Step-by-step explanation:

The time it would take the group of 40 workers to deliver the work, = 16 days

The number of workers that retired after 4 days = 10 workers

Therefore, the number of workers remaining = 40 – 10 = 30 workers

The time it would take 1 worker to do the work = The number of work days in the construction = 40 × 16 = 640 work days

The amount of work done in 4 days = 40 × 4 = 160 work days

The amount of work remaining after the elapsed 4 days = (640 – 160) work days = 480 work days

The number of days, n, it would take the remaining 30 workers to do the remaining work, is given as follows;

n = 480 work days/(30 workers) = 16 days

The actual total number of work days it took for the work to be delivered, = 4 days + 16 days = 20 days

The number of days delay the construction will be delivered, , is given as follows =  =   = 20 days – 16 days = 4 days

The number of days delay the construction will be delivered, = 4 days