Question

Mr. Perry took his family out to
dinner last night and their subtotal
was $88.24. The sales tax was 5% and he left a 20% tip. If Mr. Perry put$120 on the table, how much

1. Answer: $8.83 Step-by-step explanation: Facts: Total before extra fees:$88.24
Sales tax: 5%
plus a 20% tip afterwards.
Gave $120 Change= ? ___________ Step 1: Add the sales tax The first thing to do is find 5% of 88.24, since the sales tax was 5% of the cost of their dinner. 5% of 88.24= 4.41200—>$4.40
Now we add it to the subtotal.
4.40+ 88.24= $92.64 Step 2: Add the 20% tip. Since the question puts the “20% tip” statement after the 5% tax, I’m going to assume that the 20% tip is 20% of the dinner cost after the tax was added. So the new cost is 92.64. All you need to do is find 20% of 92.64, and then add the result to 92.64. Look: 20% of 92.64= 18.528–>$18.53
18.53+92.64= $111.17 Now, there we have the total cost of dinner. Step 3: Find how much change he got. So now we know the total cost is$111.17, and that he paid with $120. He obviously paid more than the total cost, so to find the amount of change, simply subtract the 111.17 from 120: 120-111.17=$8.83
He recieved $8.83 in change because he paid$8.83 more than the expected balance (actual total cost).
Hope this helps :)) Also brainliest would be appreciated, i worked pretty hard on this 🙂

2. Answer:$8.82 Change Step-by-step explanation: 88.24*1.20=105.89. 105.89*1.05=111.18$120-$111.18=$8.82 change.