Last night, Roberto spent 90 minutes doing homework, infinity symbol hour reading, and 540 seconds making his lunch for the next day. How many more minutes did Roberto spend doing homework than he did reading and making his lunch?

A) 81 minutes

B) 50 minutes

C) 49 minutes

D) 41 minutes

Answer:41 minutes

Step-by-step explanation:

We are given;

Time spent on homework = 90 minutes

Time spent reading = 2/3 hours = 2/3 × 60 minutes = 40 minutes

Time spent making lunch = 540 seconds = 540/60 minutes = 9 minutes

We want to find how many more minutes Roberto spent doing homework than he did reading and making his lunch.

Thus;

Time spent on reading and making lunch = 40 + 9 = 49 minutes

Hence, the word “how many more” means we will subtract 49 from 90.

So, “how many more minutes” = 90 – 49 = 41 minutes

Step-by-step explanation:41 mins hope this helps