Kennedy’s mom is paying for a $60 meal. She has a 30% off coupon for the meal. After the discount, a 7% sales tax is applied. What does Kennedy’s mom pay for the meal?

Answers

Answer:

Kennedy’s mom will pay $44.94 for the meal.

Step-by-step explanation:

To determine the final cost of the meal after the discount and sales tax, we can follow these steps:

Calculate the discount by multiplying the cost of the meal by the discount rate: $60 * 0.30 = $<<60*0.30=18>>18

Subtract the discount from the cost of the meal to get the price after the discount: $60 – $18 = $<<60-18=42>>42

Calculate the sales tax by multiplying the price after the discount by the tax rate: $42 * 0.07 = $<<42*0.07=2.94>>2.94

Add the sales tax to the price after the discount to get the final cost: $42 + $2.94 = $<<42+2.94=44.94>>44.94

Therefore, Kennedy’s mom will pay $44.94 for the meal.

Answer:$44.94for the meal.Step-by-step explanation: