Each month, Margie’s pets need 3 bags of dog food and 2 bags of cat food. How many bags of pet food would she need for 4 months?Which equation shows how to solve this problem?

Answers

Answer:

20 bags of pet food in 4 months

Step-by-step explanation:

3*4=12

2*4=8

8+12=20

Dog food: Multiply 3 by 4 since 4 months which equals 12.

Cat food: Next multiply 2 by 4 since 2 bags in a month which equals 8

Finally add 8 and 12 and you will get 20 bags of pet food in 4 months.

So, we now know how many bags of pet food Margie needs for 4 months. To write an equation based on this, we need to include how many times Margie would buy each type of pet food. Which, in this case, would be 4 months. So, 4 months times 2 bags of cat food equals 8 bags of cat food, and 4 months times 3 bags of dog food equals 12 bags of dog food. This all together equals y amount of bags for pet food. In conclusion, 3 x 4 + 2 x 4 = y bags of pet food.

Answer:Step-by-step explanation:Answer:ybags of pet foodStep-by-step explanation:yamount of bags for pet food. In conclusion, 3 x 4 + 2 x 4 =ybags of pet food.