An employee wants to earn at least $255 at his job this week. He earns $68 on Monday. If the employee earns $8.50 per hour, which number line shows the hours he needs to work the remainder of the week?

### Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Answer:The employees in a firm earn $8.50 an hour for the first 40 hours per week and 1.5 times the hourly rate for any hours worked over 40.

If an employee works 52 hours in one week, it means that the amount that the employee would earn in the first 40 hours is 40 × 8.5 = $340

The number of hours left is 52 – 40 = 12 hours. The amount of money that he would earn in 12 hours is 12 × 1.5 = $18

Total amount of money that he earns for the week 340 + 18 = $358

Step-by-step explanation: