A tutor charges $30 per hour. in one week, the tutor spends 5 and a half hours tutoring one student and 12 hours tutoring another student. determine the total amount the tutor earned that week.

The total amount the tutor earned in a week is $525.

Unitary Method

The unitary technique determines the value of the a unit and subsequently the value of a necessary number of units.

Given,

The charge of a tutor for one hour = $30

In a week,

The total hours taken by the tutor for one student = 5 and half hours

The total hours taken by the tutor for another student = 12 hours

∴ The total hours taken by the tutor in that week = 5 and half + 12 = 17 and half hours.

Then,

The amount earned by the tutor for first student = 5 1/2 × 30 = 165$

The amount earned by the tutor for second student = 12 × 30 = 360$

∴ The total amount earned by the tutor in that week = 165 + 360 = 525$

total amountthe tutor earned in a week is $525.Unitary Methodchargeof a tutor for one hour = $30total hourstaken by the tutor in that week = 5 and half + 12 = 17 and half hours.amount earnedby the tutor for first student = 5 1/2 × 30 = 165$Unitary Methodhere: https://brainly.com/question/28233194